Definició de objectius/possibles solucions

 

Donades les característiques actuals i subratllant la manca de serveis públics així com la manca de cohesió social existents a Rajadell en aquest treball optaré per analitzar com optimitzar aquesta integració social, ja que pel que fa als serveis tan la despesa econòmica com les implicacions polítiques, restringirien molt l’actuació. Tanmateix, vull deixar palès que les millores en els serveis sempre són necessàries, ja que afavoreixen notablement la vida dels ciutadans que resideixen al municipi.

L’objectiu del treball serà doncs elaborar un projecte que cohesioni els habitants de Rajadell (tant els autòctons que han participat sempre de les activitats realitzades al poble com els forans). Aquest procés es donarà per mitjà del projecte de poble educador. El poble educador pot aportar diversos aspectes positius a diferents nivells. A nivell de la ciutadania en la mesura de que aquesta rep inputs educatius i culturals. A nivell urbanístic perquè potencia carrers places i espais on tenen lloc les interaccions socials entre els membres de la comunitat. I a nivell de l’organització de la gestió del poder polític municipal ja que propicia polítiques del consens i polítiques públiques.

A més el projecte de poble educador també faria una ordenació de l’oferta educativa i cultural ja existent. De fet, pel que fa al Rajadell, no podem dir que no hi hagi una oferta cultural ja creada però si que aquesta es podria potenciar molt més. Es podria eixamplar i optimitzar l’oferta cultural ja existent i alhora diversificar-la tot creant noves oportunitats per a la integració social i la participació de tots els seus habitants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s