Població

La estructura poblacional actual de Rajadell es molt característica. Actualment la població total d’aquest municipi és de 496 persones. Podem observar com es distribueix la població en la següent piràmide d’edats.

Font: Elaboració pròpia a partir de dades del INE

 

En aquesta piràmide corresponent a l’any 2009 veiem com la majoria de població està concentrada entre els 30 i els 60 anys. Observem també com existeix una base molt irregular, ja que, entre els 0 i els 25 anys la distribució per sexe i edat és molt variable. Aquest fet està produït per la poca població d’aquesta franja d’edat resident al municipi. La dada que més rellevància té és que el nombre d’homes d’entre 15 i 25 anys és molt menor al de les dones de la mateixa franja d’edat.

La població de Rajadell ha estat condicionada al llarg de la història per diferents processos. Així el nombre d’habitants ha anat variant de forma significativa durant el transcurs del s. XX.

Font: Elaboració pròpia a partir de INE

 

A principis del s.XX la població de Rajadell era similar a l’actual (497 habitants). Durant les primeres dècades i degut al procés d’industrialització la població va anar augmentant fins arribar al seu màxim (803 habitants) l’any 1930. Seguidament la població no va fer més que abandonar el municipi. La davallada va ser especialment forta als anys setanta on s’arriba a un mínim de 253 habitants. Finalment, l’inici del s.XXI va portar un augment de la població fins a l’actualitat (496 habitants) dada pràcticament idèntica a la del inici del segle passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s