Ocupació

En la població ocupada per sectors al 2009 observem com fins a un 65% dels ocupats treballen en el sector del serveis seguits d’un 21% en el sector de la construcció. Aquestes dades ens fan pensar que la població treballa fora del terme municipal de Rajadell ja que l’oferta d’aquest sectors no es tant elevada com per a cobrir aquesta alta ocupació. Pel que fa al sector industrial i agrícola veiem com el percentatge de població que hi treballa es molt reduït.

Font: Elaboració pròpia a partir del INE

 

L’evolució de l’atur ens mostra com aquesta no ha fet més que augmentar en els darrers cinc anys donada la conjuntura econòmica actual. A més es destacable com al 2009 l’atur masculina superava ja a la femenina.

Font: Elaboració pròpia a partir del INE

 

Recursos econòmics

Tot i que tradicionalment el sector agrari ha estat el predominant a Rajadell actualment aquesta vessant econòmica pràcticament ha desaparegut. No obstant la cooperativa d’oli encara produeix en el molí de forma tradicional, tot i que només a la temporada la corresponent.

Un dels elements que més s’està potenciant, gràcies a les noves infraestructures comunicatives, és el turisme. Així l’hostaleria ha crescut significativament. Actualment Rajadell té tres restaurants i tres cases rurals. A més des de l’Ajuntament s’han potenciat les visites guiades al poble. Tanmateix, Rajadell té l’entorn ideal per a realitzar senderisme o altres activitats relacionades amb el contacte amb la naturalesa. De fet cal destacar la ruta de la Ruta romana de Sant Amanç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s